Return to site

Sådan får du et smart hjem med en HDMI-switch

I denne blogpost vil jeg komme ind på, hvordan du kan få styr på alle dine HDMI-kabler, og dermed få et smartere hjem med en HDMI-switch. Så stop med at udsætte alle dine planer til 2020, og kom nemt og hurtigt i gang med at optimere dit hjem med dette råd.

En smart og billig løsning

Har du flere enheder til dit fjernsyn, end du har indgange? Har du - ligesom jeg har oplevet, at der kommer flere og flere apparater som kan tilsluttes fjernsynet, men der ikke bliver lavet nok indgange til, at de kan være aktive på samme tid. Så kan det være, at vi har haft det samme problem. Læs om en smart løsning her:

Hvordan løser man problemet? Ja, først er fremmest er problemet for mit vedkommende, at jeg står i den situation, hvor jeg har et Apple-TV, en ChromeCast og en PlayStation, men har kun en HDMI-port i mit TV. Jeg skal derfor hen at skifte ledninger, hver gang jeg skal bruge en af enhederne.

Jeg har fundet ud af, at dette problem kan løses med en HDMI-switch. Det er en nem og billig løsning til, hvordan man kan få det optimale ud af sine elektroniske produkter ved at gøre hjemmet smartere.

Hvordan virker en switch? Det kan være, at du kender en switch fra computerverdenen. Her bruges den til at forbinde flere computere til samme netværk, og man kan skifte mellem, hvilke der skal være online og offline.

Det samme kan du gøre med en HDMI-switch. Den er bare beregnet til at sende et HDMI-signal videre, hvor den også har ‘switch-funktionen’ ved at du kan selv bestemme, hvornår du vil bruge enheden.

HDMI står for High-Definition Multimedia Interface, og er blevet den mest udbredte dataforbindelse når det kommer til billedkvalitet og lyd for elektroniske enheder. Derfor ophober disse kabler sig ofte ved dit HiFi- og av-udstyr, og det vil sige, ofte ved dit TV.

Med en switch kan du nemt navigerer mellem alle dine enheder samtidig med, at de giver en god orden, og du får det optimale ud af dine produkter.

Pas på disse faldgruber

Når du anskaffer dig en switch, så sørg for at den lever op til de specifikationer du har brug for. Hvis dit TV for eksempel kan vise 4K, Ultra-HD etc. så sørg for, at den switch du vælger kan sende det signal videre til TV’et.

Derudover er der mange lignende produkter, men som ikke kan helt de samme ting. Terminologien inde for it-verdenen er ved at være rimelig kompleks. Det vil sige, at der er mange produkter, der næsten har samme funktion, og så alligevel ikke. Derfor kalder jeg det en faldgrube.

Så når du søger efter en enhed, der kan være et knudepunkt for dine enheder, og sende signalet videre, kan du nemt ende med at finde en HDMI-hub eller HDMI-splitter. De har nemlig samme funktion som en switch, men adskiller sig ved, at du ikke selv kan styre, hvilken enhed der afspiller signalet.

En splitter sender for eksempel det samme signal ud til mange enheder. Denne kan du med fordel anskaffe dig, hvis du skal holde et stort event, hvor det samme skal vises på mere end en skærm. Det kan være infoskærme, eller hvis du skal spille det samme computerspil, men eventuelt vil benytte flere skærme til multiplayer.

Så når du søger en enhed, der kan hjælpe dig med at skifte mellem, hvilke af dine apparater der benyttes, skal du vælge en switch. Den er yderst simpel at bruge, hvor der ofte medfølger en fjernbetjening.

Jeg håber du kunne bruge dette råd til at få styr på dine kabler, udnytte dine produkter bedre og få en mere simpel hverdag. Tak fordi du læste med.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly